Beeldende therapie

Wat is beeldende therapie?

Beeldende therapie is een individuele doe-therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen, waarbij je met je handen bezig bent.

De praktijkruimte is ingericht als atelier. We maken gebruik van werkvormen met tekenen en schilderen en materialen zoals klei, papier, karton, textiel, gips, steen of hout.

Deze manier van behandeling wordt ingezet bij emotionele en psychosociale problemen of bij problemen rondom beperking of stoornis,

Afhankelijk van de hulpvraag en het behandeldoel mag je zelf kiezen met welk materiaal je wil werken of geef ik je een opdracht om een proces in gang te zetten, om te ervaren, te uiten, te verwerken, te oefenen, te veranderen of inzicht te krijgen in jezelf.

De manier wáárop je met het materiaal omgaat en aan een werkstuk werkt, zegt iets over jou en jouw verhaal en is belangrijker dan een mooi resultaat. Door te kijken naar het werkstuk en het nabespreken kunnen problemen zichtbaar worden en daardoor bespreekbaar.

Daarom de naam van mijn atelier: Sprekend Werkstuk. Je werkstuk spreekt voor jou.

De therapie

Na aanmelding volgt een intake. Je maakt kennis met de therapeut en de ruimte. Op grond van de hulpvraag, (bij kinderen/jongeren in samenspraak met ouders en/of verwijzers) wordt er een behandelplan opgesteld. Na 5 sessies volgt een observatie-evaluatie, worden eventuele doelen bijgesteld en worden afspraken gemaakt voor de volgende evaluatie. De beeldende therapie wordt in overleg afgerond als het gestelde doel bereikt is.

Klik hier voor de folder van NVBT.

Tarief

Intakegesprek: 45 minuten, €60

Individueel consult: 60 minuten, €80

(Beeldende therapie is vrijgesteld van BTW)

Prijzen zijn inclusief het gebruik van materiaal en gereedschap. (Voor materiaal wat specifiek voor je moet worden aangeschaft, wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht)

Prijzen kunnen verschillen voor consulten binnen DBC, PGB of afhankelijk van draagkracht. Informeer naar de mogelijkheden voor vergoedingen.