Speciale methodes


Voor bepaalde individuele ondersteuningsvragen voor cliënten die belemmerd worden door een beperking of in hun functioneren op het gebied van sociale en/of emotionele problematiek, maak ik gebruik van de inzet van speciale methodes.   

 

Methodes die ik inzet
-     The Artist’s way
Soms wil je even wat ondersteuning bij het nemen van goede beslissingen of een duwtje in de rug om een belangrijke stap te zetten. Of hebben de hulpvragen betrekking op hoe te handelen in bepaalde situaties of in het leren omgaan met een probleem.
Creativiteit is een geweldig middel om je eigen leven (ook in relatie tot anderen) en je wensen, je dromen, je pijnen of talenten beter in beeld te krijgen. Deze methode, duurt 14 sessies. Je gaat een intensief traject in waarbij je met behulp van gerichte huiswerkopdrachten en oefeningen werkt aan levensvragen tot ontplooiing van creativiteit  en je geef je jezelf antwoorden op de vragen “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?

-     Art-journaling
Art-journaling is het bijhouden van een beeldend dagboek waarbij je je gedachten en emoties op een creatieve manier weergeeft. Je geeft hier vorm aan door te schrijven samen met knippen/plakken, verven, tekenen, experimenteren, herinneren en verbeelden.
Het kan gaan over wie je bent, wat je vandaag gedaan hebt, wat je leuk vindt, hoe je je voelt, wat je graag zou wensen of waar je behoefte aan hebt,  wanneer je wil herinneren, om jezelf te uiten of wil verwerken, opbouwen van zelfvertrouwen of het ontdekken van je talenten.
Deze methode wordt vaak ingezet bij rouw en verliesverwerking van zowel bij verlies van een dierbaar persoon als bij echtscheiding, achteruitgang van gezondheid of verlies van werk,

-     Touch-drawing
Soms zijn er cliënten die de stap naar beeldende therapie niet durven te zetten omdat ze de negatieve gedachten hebben dat ze niet kunnen tekenen en schilderen. Soms door faalangst worden belemmerd of beelden juist te confronterend vinden.
Bij beperking in beweging zoals bij NAH (niet aangeboren hersenletsel, na ongeluk of beroerte) waardoor vasthouden van penseel of potlood niet of moeilijk gaat.


Voor cliënten die meer in hun voelen dan in hun denken mogen komen.

Tarief
Intakegesprek:          45 minuten,   € 60,-   (incl. BTW)
Individueel consult:    60 minuten,    €80,-   (incl. BTW)
Prijzen zijn inclusief het gebruik van materiaal en gereedschap.
(Voor materiaal wat specifiek voor je moet worden aangeschaft, wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht) P1220920

P1220919

P1220914

P1220922